"Škorpion" Momić izručen Hrvatskoj

Francuska u petak izručila Hrvatskoj bivšeg pripadnika paravojne jedinice "Škorpioni" Milorada Momića, osumnjičenog za ubistva Bošnjaka u Srebrenici. 1995

Izvor: Beta

Utorak, 06.09.2011.

16:13

Default images

On je osumnjičen i za ratne zločine u istočnoj Slavoniji, rečeno je agenciji Frans pres u francuskom ministarstvu pravde.

Momić (47) je uhapšen 31. januara 2011. u francuskim Alpima, gde je više godina boravio koristeći lažni identitet. Kako je saopštila policija, on se krio pod pseudonimom Gi Monije.

Izručenje Momića (47), koji ima državljanstvo Srbije i Hrvatske, zatražile su obe zemlje.

Momić je u Srbiji osumnjičen za učešće u ubistvu šestoro srebreničkih Bošnjaka u Trnovu, u julu 1995. godine, a u Hrvatskoj za ratne zločine na području istočne Slavonije.

Sud u Grenoblu odobrio je u martu ove godine izručenje Momića.

Pripadnicima jedinice "Škorpioni" su za egzekuciju Bošnjaka u mestu Godinske Bare kod Trnova izrečene pravosnažne presude, na osnovu optužnice koja je podignuta nakon prikazivanja snimka egzekucije na suđenju Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: