Vračarci obnovili školu u Kraljevu

Predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović otvorio školu u Vitanovcu kod Kraljeva, obnovljenu sredstvima Vračaraca, čime su otklonjene posledice zemljotresa.

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2011.

16:51

Default images

Opština Vračar obezbedila je osnovcima iz Vitanovca obnovljenu školsku zgradu, na kojoj je urađena nova fasada, cela zgrada je učvršćena armirano-betonskim serklažima, izlivena je nova armirano-betonska tavanica, urađeni su novi plafoni i rasveta, obojene sve učionice.

"Danas otvaramo rekonstruisanu osnovnu školu u našem mestu, to je najlepši poklon koji su nam darovali Vračarci. Uz rekonstruisanu zgradu škole naši vitanovački učenici naučili su najvažniju lekciju o humanosti", rekla je Slavica Stojanović, direktorka OŠ u Vitanovcu.
Decu pozdravio i Branko Kockica Miliæeviæ
"Odmah posle zemljotresa u Kraljevu čuli smo da je vitanovačka škola zabranjena za boravak đaka. Naša je obaveza da obezbedimo deci Srbije najbolje uslove za obrazovanje", rekao je Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar vitanovačkim osnovcima.

"Odlučili smo da popravimo školsku zgradu i danas smo ponosni što će deca učiti u novoj, lepoj, sigurnoj školskoj zgradi. Želim vitanovačkim đacima koji će u ovoj zgradi početi školovanje da vredno stiču nova znanja i da u budućnosti žive srećno u zemlji Srbiji", poručio je on.

"Saradnja Vračara i Kraljeva prerasla je u prijateljstvo, bliskost i ljubav", rekao je Ljubiša Simović, gradonačelnik Kraljeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: