Tadić i ministri nesvrstanih

Predsednik Srbije Boris Tadić imao na marginama Ministarske konferencije Pokreta nesvrstanih seriju sastanaka s ministrima spoljnih poslova nesvrstanih zemalja.

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2011.

17:22

Default images

Predsednik Srbije sastao se sa šefovima diplomatije Namibije Utonijem Nujomom i Malezije Anifahom Hadži Amanom.

Tadić je u Palati "Srbija", gde se održava konferencija, razgovarao sa ministrima spoljnih poslova Šri Lanke Gamini Lakšman Peirisom, Bruneja Darusalama princom Mohamedom Bolkiahom i Gabona Polom Tongijem.

Tokom prepodneva u okviru žive diplomatske aktivnosti na marginama skupa, kojim se obeležava pola veka postojanja Pokreta nesvrstanih, predsednik Tadić se sreo i sa ministrima spoljnih poslova Indonezije Martijem Natalegavom i Meksika Patrisijom Espinozom Kantelano.

Osim predsednika Srbije, brojne bilateralne susrete imali su šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, premijer Mirko Cvetković i zamenik premijera Ivica Dačić, kao i potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i ministar odbrane Dragan Šutanovac.
Predsednik Srbije sa delegacijom Gabona (Tanjug)
Ministarska konferencija počela je juče u Domu Narodne skupštine svečanom sednicom, sa koje je poručeno da osnovni principi nesvrstanih i danas žive, a to je borba za mirno rešavanje konflikata, razoružanje u svetu i međunarodno pravo, kao i koegzistenciju malih i velikih država, dok se danas u Palati "Srbija" održavaju plenarne sednice.

Pokret nesvrstanih sada čini 118 zemalja punopravnih članica, što je oko dve trećine članica Ujedinjenih nacija (192).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: