Oštećena fontana na rimskoj Navoni

Jedan muškarac oštetio je fontanu na rimskom trgu Navona, odlomivši dva velika dela sa mermerne statue, javili su italijanski mediji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.09.2011.

20:07

Default images

Gradski zvaničnik za kulturu Umberto Brokoli rekao je da su delovi nađeni i da mogu ponovi biti vraćeni na statuu koja je deo Maurove fontane.

Na snimcima sigurnosnih kamera, prikazanih na italijanskim televizijama i vebsajtovima, vidi se čovek kako se penje na fontanu i više puta kamenom udara u statuu, a ceo napad je trajao manje od minuta, preneo je AP.

Incident se desio u subotu ujutru, kada je popularno turističko mesto bilo još relativno mirno, a čovek je otišao sa mesta pre nego što je policija stigla.

Istražitelji ispituju da li je ista osoba odgovorna za drugi napad, koji se desio nekoliko sati kasnije, na još jedan simbol Rima - Fontanu di Trevi.

Na snimku sigurnosne kamere vidi se čovek koji baca kamen na baroknu skulpturu, ali je promašio metu.

Italijanski zvaničnici pokušavaju da spreče vandalističke napade u Rimu, instaliranjem kamera i slanjem više policajaca u patrolu oko spomenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: