"Akcija zastrašivanja"

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić ocenio je da je "noćašnja brutalna akcija" Kfora i Euleksa u selu Zupče imala za cilj da zastraši.

Izvor: Beta

Sreda, 31.08.2011.

12:17

Default images

On je Beti rekao da "niko ne osporava da je potrebna istraga ubistva policajca".

"Očekujemo da ona bude prava kao i da se postavi pitanje ko je te ljude 26. jula poslao u suludu akciju preuzimanja prelaza Brnjak", kazao je Ristić agenciji Beta.

Ristić je ocenio da ono što se u poslednje vreme dešava u opštini Zubin Potok - noćni prepadi, prisustvo velikog broja vojnika, akcije bez rezultata, imaju za cilj da zastraše narod.

Ristić je demantovao reči portparola Euleksa Nikolasa Hotona da su o noćašnjoj akciji bile upoznate lokalne vlasti i dodao da je akcija sprovedena samoinicijativno, na grub i brutalan način.

Ristić je dodao da će kao i ranije protestovati kod Kfora i Euleksa i međunarodne zajednice zbog događaja u Zubinom Potoku, a poslaće poruku Beogradu da zaštiti Srbe jer to što se dešava ima za cilj da se Srbi uplaše i odsele kako bi se prostor etnički očistio.

Prema njegovim rečima, krizni štab će odlučiti da li će ponovo vratiti blokade u selo Zupče.

Samo jedna kolovozna traka radi, a na mestu gde je bila barikada sada su pripadnici Kfora, pa se postavlja pitanje ko blokira put, rekao je Ristić.

"Vremena su teška i svaka akcija kriznog štaba biće usmerena tome da se narod zaštiti, a ne da se izloži opasnosti", kazao je Ristić.

Dodao je da je rekao da se ne plaši hapšenja, jer nije kriminalac, kao ni narod, i zato što nije učinio ništa čega bi se plašio.

"Plašim se za ceo narod, jer iza svega što se dešava duže od mesec dana na severu Porkajine stoji koordinirana akcija", kazao je on.

Jake snage Kfora i Euleks policije ušle su jutros oko 5.30 u selo Zupče u Ibarskom Kolašinu i započele pretres domaćinstava u potrazi za počiniocima ubistva pripadnika specijalne policije ROSU krajem jula.

Pripadnik ROSU ubijen je pri pokušaju nasilnog zauzimanja administrativnog prelaza Brnjak u opštini Zubin Potok 25. jula ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: