10 000 din za 3,90 promila alkohola

Žiri u kome su bila i tri saobraćajna policajca nagradio je sa 10.000 dinara pobednika "Dana šljive u Blacu" koji je imao najviše alkohola u krvi - 3,9 promila.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2011.

00:05

Default images

Pobednik je utvrđen alkotestom. To je 32-godišnji Bojan Krpić.

Alkotest nijednom takmičaru nije pokazao 0 promila, a najveći broj učesnika ovog takmičenja je imao preko 2 promila alkohola u krvi. Za manifestaciju "Dani šljive" i ovo takmičenje Blace, mali grad na jugu Srbije, izdvojio je 3,5 miliona dinara.

Ako ste pomislili da su u nedelju u Blacu saobraćajci tražili prekršioce u saobraćaju, prevarili ste se. Njihov zadatak je bio da sa predstavnicima organizacionog odbora lokalne manifestacije Dani šljive pronađu posetioca koji je popio najviše i ima najviše promila alkohola u krvi.

Reporterka B92 koja je bila na ovoj manifestaciji je primetila da posetioci u želji za nagradom nisu ni pokušavali da prevate aparat za alkotest.

Najviše se potrudio Bojan Krpić sa neverovatnih 3,9 promila alkohola u krvi. Pobednik kaže da se ne može izmeriti koliko je alkohola tokom Dana šljive popijeno.

"To se pije danas, sutra, noćas do 3 ujutro danas od 6 po podne. Ja sam pio ispred Lovačkog udurženja Jastrebac - Blace tako da sam ja pobednik ovog takmičenja. Osvojio sam jednu simboličnu nagradu i to je čisto zbog druženja", kaže pobednik Bojan Krpić.

Ni drugi učesnici ovog takmičenja nisu mnogo zaostajali.

"Ja imam 2,2 promila alkohola u krvi – to je malo he, he", kaže jedan takmičar.

"Ja imam 1,20 promila, to je sasvim dovoljno. Malo šljiva, malo više šljive - malo manje piva i tako, ali to je sasvim dovoljno", kaže drugi takmičar. Alkotest je pokazao da je veliki broj kandidata ovog neobičnog takmičenja imao preko 2 promila alkohola u krvi.

Kako u Topličkom kraju postoji stari običaj ispijanja rakije iz takozvane velike čaše, organizatori su odlučili da poslednjeg dana manifestacije nagrade ongo ko može najviše da popije.

"Prednost smo dali onima koji su najviše popili alkohola tako da je pobednik dobio nagradu od 10.000 dinara jer je imao najveći promil alkohola u krvi", kaže Miloš Čolić iz organizacionog odbora Dana šljive u Blacu.

Manifestacija je koštala preko 3,5 miliona dinara a finansirala ju je opština Blace uz pomoć donatora

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: