Merkelova sa Đinđićevom i Masom

Nemačka kancelarka Angela Merkel pre službenih razgovora sa državnim vrhom Srbije sastala se s predsednicom UO Fonda Dr Zoran Đinđić, Ružicom Đinđić.

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2011.

10:15

Default images

Sastanku su prisustvovali i stipendisti tog Fonda.

Susretu u hotelu "Hajat", koji je počeo nešto posle 9.00 sati, prisustvuje i ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas.

Ružica Đinđić je posle susreta rekla da je to doživela kao počast onome što Fond radi i počast Zoranu Đinđiću, koji je najzaslužniji za promovisanje evropske budućnosti Srbije.

Ona je novinarima prenela da je Merkelova nju i stipendiste Fonda upoznala sa prednostima evropske budućnosti Srbije, istakavši da je to budućnost koja podrazumeva države bez granica.
(Beta)
Đinđićeva je takođe činjenicu da je sastanak sa Fondom Merkelovoj bio prvi u nizu koje danas ima u Beogradu doživela kao izraz poštovanja prema njenom suprugu, čiji je san bila moderna evropska i građanska Srbija.
(Beta)
Nemačka kancelarka u Beograd je sinoć stigla nakon jednodnevne posete Zagrebu, gde se juče sastala s predsednikom Ivom Josipovićem i premijerkom Jadrankom Kosor i izjavila da sve zemlje zapadnog Balkana mogu da postanu članice Evropske unije ako ispune preduslove, a kao uslov za Srbiju navela je normalizaciju odnosa sa Kosovom.
(Beta)
Ona će se danas sastati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem u Palati Srbija, gde će biti vođeni razgovori u "četiri oka", nakon čega će biti održan sastanak delegacija dveju zemalja, a zatim i zajednička pres konferencija Tadića i Merkelove.
(FoNet)
Pored razgovora s predsednikom Tadićem, Merkelova će imati i zvaničan susret sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Sastanku će prisustvovati i zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, potpredsednik vlade Božidar Đelić, ministri spoljnih poslova Vuk Jeremić, odbrane Dragan Šutanovac i ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: