Bir fest: "Obezbeđenje bilo dobro"

Obezbeđenje na Bir festu bilo je na maksimalnom nivou, a ceo festival pod video nadzorom, rekao je predstavnik organizatora festivala Dejan Grastić.

Izvor: B92

Subota, 20.08.2011.

16:48

Default images

"Preduzeli smo sve što je u našoj moći. Učinili smo maksimum, desilo se, mi prostor ne možemo hermetički da zatvorimo", rekao je Grastić.

On je kazao da su svuda u svetu manifestacije otvorenog tipa izložene bezbednosnom riziku i dodao da su organizatori od početka apelovali na posetioce da ni na koji način ne ugrožavaju svoju i bezbednost drugih.

"Kad neko na manifestaciju od kuće krene sa nožem, on u startu ima devijantno ponašanje", rekao je Grastić.

On je dodao da će organizatori i večeras i sutra pozvati građane da se zabavljaju i da ne ugrožavaju jedni druge.

"Preduzećemo sve što je u našoj moći da se ne ponove incidenti. Ne možemo hermetički da zatvorimo prostor. Psihopata ima svuda, incidenti se dešavaju i u mnogo manjem prostoru nego ovde, gde bude 100.000 posetilaca", rekao je Grastić.

On je dodao da je nivo obezbeđenja na festivalu iz godine u godinu sve viši i da je ceo prostor pod video nadzorom.

"Žao mi je zbog nemilog događaja, koji je poremetio lepu sliku o festivalu, posebno nakon nastupa grupe Simpl majnds. Nadam se da će se povređeni uskoro oporaviti i najvažnije je da nije bilo životno ugroženih", kaže Grasić.
(Tanjug)
Vlasnik agencije koja obezbeđuje Bir fest Zoran Ćendić kazao je novinarinma da je obezbeđenje uradilo sve što je bilo u njihovoj moći i dodao da sinoćnji incidenti prate "globalnu politiku opšteg ponašanja devijantnih osoba".

"Nije problem naše države, nije problem društva, problem je celog sveta što postoje psihopate koje narušavaju lepu sliku festivala", rekao je Ćendić.

Prema procenama organizatora, Bir fest je sinoć posetilo oko 120.000 ljudi, a obezbeđivalo ga je oko 300 članova privatnog obezbeđenja i pripadnici policije, čiji broj nije preciziran.

Na Bir festu u Beogradu prošle noći je u tučama povređeno više od 18 osoba, a taj broj još nije konačan jer je bilo i onih koji su zbrinuti na licu mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: