Temerin: Neće pumpu za komšiju

Meštani Temerina već skoro mesec dana protestuju zbog izgradnje benzinske pumpe u naseljenom delu ove opštine.

Izvor: B92

Subota, 20.08.2011.

20:25

Default images

Oni tvrde da bi takav objekat ugrozio stanovništvo, ali i životnu sredinu tog mesta.

U međuvremenu, stiglo je i rešenje o zabrani izvođenja radova, o koje se, kako kažu komšije, investitor oglušio.

Komšije buduće benzijske pumpe navode da je idejnim projektom planirano da između kuća bude šest rezervoara za gorivo, što bi ozbiljno ugrozilo njihove bašte i stoku.

Prvi komšija, Milan Glumičić, kaže da je zbog blizine nove benzinske stanice zabrinut za zdravlje svoje porodice.

"Verujte, već ne spavamo, a i kad spavamo, sanjamo pumpu. Šta će tu sve da bude pored mog dvorišta... Moja međa je do dotičnog objekta", kaže Glumičić.

"Mi sumnjamo, jer sve kod nas tako ide, da je tu u pitanju neka korupcija jer danas svako može da nabavi bilo koju dozvolu", kaže Mirjana Zlatković.

"Pumpa bi ugrozila život bukom, pumpa bi ugrozila život otrovnim gasovima, a dovoljno je što ovde dnevno prolazi 11 hiljada vozila", kaže Zoja Karanović.

Meštani Temerina su se žalili svim relevantnim institucijama, i na kraju je inspektorka za državne puteve donela rešenje kojim se investitoru zabranjuje izvođenje radova na prilaznom putu. Međutim, prema rečima suseda, investitor je odbio da primi pomenuto rešenje i nastavio radove. Zbog toga je prošle nedelje došlo i do fizičkog obračuna između investitora i komšija.

"U subotu smo imali sukob sa njima jer smo pokušali da sprečimo da nastave radove sa valjkom. Tu su došla dva čoveka, ja sam se isprečio sa jednim kolegom, držeći se za ruke. Nismo im dozvoljavali da rade. To je trajao jedan minut, da bi na kraju jedan od te dvojice mog kolegu udario letvom", kaže komšija Ozren Dukić.

Kada smo u opštini Temerin pokušali da saznamo više o ovom slučaju, rečeno nam je da oni nisu pomenutom investitoru izdali dozvolu za građenje benzinske pumpe, ali i da im je zabranjeno da daju više informacija. Takođe, pokušali smo da razgovaramo i sa investitorom, koji nije bio zainteresovan za razgovor, pa nam je spustio slušalicu.

Putevima Srbije i opštini Temerin, kao uknjiženim vlasnicima ove parcele, naloženo je da do 15. septembra utvrde ko će dati ovlašćenje za izdavanje saglasnosti za izgradnju. Ostaje nejasno kako je investitor mogao da počne uređenje prilaznog puta za benzinsku stanicu, kada svi nadležni tvrde da mu nisu izdali dozvolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: