Sprečena brojna krijumčarenja robe

Uprava carina je u nekoliko akcija sprečila pokušaje krijumčarenja robe vredne više od 2, 7 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.08.2011.

23:45

Default images

Rečna ekipa je kod Kuličke pumpe na Dunavu otkrila carinski prekršaj vrednosti oko 240.000 dinara.

Carinici su tom prilikom otkrili kombi u kome su se nalazile tri plastične cisterne ispunjene sa 3.000 litara dizel goriva krijumčarenog sa stranih brodova, koje su bili u tranzitu kroz Srbiju .

U noći između 10. i 11. avgusta, prilikom kontrole desne obale Dunava, kod Smedereva, carinici su otkrili tank ručne izrade u kome se nalazilo oko 4.000 litara goriva.

Sumnja se da gorivo potiče sa stranih brodova u tranzitu i da ga je NN lice upravo odatle i prebacilo na tank bez prijave carinskim službenicima.
S obzirom na to da je učinjen carinski prekrašaj, tank vrednosti 40.000 dinara i gorivo vrednosti 150.000 dinara su privremeno zadržani.

Na carinskoj ispostavi Šid, kontrolom kontejenera koji je pristigao za uvoznika iz Pančeva, carinici su detaljnom kontrolom pronašli veliku količinu neprijavljene robe, između ostalog karte za poker, torbe i električne masažere u vrednosti 17.300 dolara.

U istom kamionu otkrivene su i dečije igračke vrednosti više od 15.000 dolara za koje se osnovano sumnja da povređuju prava intelektualne svojine, jer se najverovatnije radi o krivotvorenim junacima poput ''Sunđer Boba“ i ''Hello Kitty“, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: