Bez novih saznanja o zločinu

Mađarske vlasti još nisu saopštile identitet i državljanstvo muškarca koji je osumnjičen da je sa još dve osobe mađarske nacionalnosti zakopavao žive ljude.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2011.

18:00

Default images

Premijer Viktor Orban naložio je ministru policije da se pretraži područje ade Čepel u Budimpešti gde mahom žive beskućnici, zbog sumnji da je u zločinima učestvovalo više osoba.

U mađarskim medijima su se pojavile oprečne informacije da je jedan od uhapšenih srpski, odnosno makedonski državljanin. Srpski konzul u Budimpešti Milan Vukosavljević demantovao je tu informaciju naglasio da je to zvanično potvrdila mađarska policija. Grešku je, prema njegovim rečima, napravio novinar koji je prvi razgovarao s mladićem koji je izbegao smrt.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije stupilo je u kontakt sa ambasadom u Mađarskoj, ali do sada nisu dobili ni zvaničnu potvrdu ni negiranje informacije da je osumnjičeni Makedonac.

Stravična saznanja o jezivim zločinima potvrđena su, kada su pronađena tri sveža leša i još tri ljudske lobanje, zakopane nekoliko meseci ranije.

Jedini preživeli mladić poreklom iz Rumunije, koji je uspeo da se spasi rekao je policiji, kako prenose mediji, da ga je ubica pozvao na piće kod jednog bračnog para u šumu. Posle nekoliko ispijenih flaša svi troje su napali mladića, vezali mu ruke na leđima i bacili ga u unapred iskopanu rupu.

Napadači su mu u međuvremenu uzeli bankarsku karticu i prisilili ga da oda pin kod. Mladić je nekako uspeo da se sam iskopa, zatim savladao psa koji je ostao da čuva mesto na kome je zakopan, i odjurio u obližnju kuću odakle je obavestio policiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: