Radnicima Nibensa isplaćena zarada

Radnicima Preduzeća za puteve Beograd, u sastavu "Nibens grupe", AIK banka je uplatila mesečnu zaradu za april.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.08.2011.

20:02

Default images

Predsednik sindikata te firme Milan Jovanović je rekao da su radnici tog preduzeća dobili i naknadu za prevoz za mart.

Kako je ranije rečeno u AIK banci, zaposlenima u još dva preduzeća koja posluju u okviru Nibens grupe, "Vranju" i "Bačka putu", zarade će biti sutra isplaćene.

U preduzećima za puteve Nibensa "Niš" i "Kragujevac" već je isplaćena po jedna mesečna zarada.

Radnici Nibens preduzeća za puteve "Vranje" i "Bačka put" su u svojim firmama privremeno obustavili proteste, u "Nišu" i "Kragujevcu" danas nisu ni protestovali, dok su radnici preduzeća za puteve "Beograd" nastavili protest ispred sedišta firme, rekli su Tanjugu sindikalni predstavnici.

Putare Nibensa policija je juče sprečila da blokiraju radove na Koridoru 10 u Vojvodini, pa su protestovali u svojim preduzećima, a o daljim aktivnostima bi trebalo da se dogovore sutra, na vanrednoj sednici Republičkog odbora Samostalnog sindikata putara Srbije.

Predsednik Sindikata Preduzeća za puteve "Beograd" Milan Jovanović je rekao za Tanjug da se protest nastavlja u prisustvu policije, sve dok ne budu isplaćene sve zaostale zarade i obezbeđeni energenti za nastavak rada.

"Ništa nam ne znači jedna plata za april, bez obezbeđivanja sredstava za rad - nafte, bitumena, rezervnih delova i novca za registraciju kamiona, nema nam života", istakao je Jovanović.

Predsednik sindikata "Bačka puta" Đuro Trivunović je rekao da su radnici tog preduzeća obustavili proteste do ponedeljka, kada će, ukoliko na računima ne budu imali uplaćen novac, opet blokirati radove na Koridoru 10 u Vojvodini.

Putari u "Nišu" su jutros negodovali zbog prisustva policije ispred sedišta preduzeća, ali su se ubrzo vratili na posao.

U preduzeću za puteve "Vranje" protest je završen oko 13 časova i sutra na vanrednoj sednici Republičkog odbora Samostalnog sindikata putara Srbije biće doneta odluka od daljim aktivnostima, kazao je predstavnik sindikata putara Nibensa u Vranju Dragan Dimitrijević.

On je kazao da im je obećana isplata samo jedne i po plate, a da oni traže odmah isplatu zarada do maja, kao i da su im neophodni i energenti rada.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković, koji je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, prilikom zaduživanja kod AIK banke kao garanciju je unapred založio novac koji Nibens grupa treba da dobija za održavanje puteva, kažu u Samostalnom sindikatu putara Srbije.

Putarska preduzeća Nibens grupe duguju banakama oko 130 miliona evra.

Đurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz "Nibens grupe", uhapšeni su u maju pod sumnjom da su od 2007. do 2010. izvlačili novac iz kruševačke fabrike maziva FAM preko drugih firmi koje su u Đuraškovićevom vlasništvu.
Šteta naneta FAM-u iznosi više od 32 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: