Jedna žrtva, 525 uhapšenih

Tri dana nereda, jedna žrtva, 525 uhapšenih, premijer odlučan da vrati mir, policija na nogama to je današnji opis Velike Britanije.

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2011.

16:15

Default images

Jedan mladić koji je sinoć ranjen iz vatrenog oružja tokom nereda u Londonu, podlegao je povredama, saopštila je danas policija.

Reč je o prvoj žrtvi nereda koji su tokom vikenda izbili u Londonu, a noćas se proširili i na Birmingem, Bristol i Liverpul.

Mladić (26) čiji identitet nije saopšten, pronađen je ranjen u automobilu u južnom delu Londona, gde je u neredima zapaljeno više zgrada, precizira se u saopštenju policije i dodaje da je mladić "hospitalizovan u teškom stanju".
Skotland jard je saopštio da je do sada uhapšeno 525 osoba i da su neredi dostigli do sada neviđene razmere.

U Londonu, grupe mladih divljale su treću noć uzastopce, paleći zgrade, kuće, vozila i kontejnere, pljačkajući prodavnice i gađajući snage reda flašama i pirotehničkim sredstvima.

Londonska policija, koja se otkako su počeli neredi u britanskoj prestonici nalazi pod snažnim pritiskom javnosti da primeni ekstremnije mere, saopštila je danas da se razmišlja o upotrebi gumenih metaka u cilju suzbijanja nasilja.

"Reč je o taktici koju će policija primeniti ako bude bilo potrebe", rekao je novinarima zamenik načelnika policije Stiven Kavan, prenosi Rojters.

Ranije danas, britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da će večeras na ulice glavnog grada izaći 16.000 policajaca, daleko više nego juče kada ih je bilo 6.000.

Kako je rekao, i on i vlada su odlučni da na ulice Londona i drugih britanskih gradova na koje se u međuvremenu prenelo nasilje bude vraćen mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: