Kameron: Vratiti mir na ulice

Britanski premijer Dejvid Kameron poručio da će biti učinjeno sve što je neophodno kako bi se mir vratio na ulice Britanije, gde neredi traju već tri dana.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.08.2011.

12:25

Default images

On je najoštrije osudio talas nasilja koji je pre tri dana prvo zahvatio London, a potom i Birmingem, Liverpul i Bristol.

"Učinićemo sve što je neophodno kako bi se vratio mir na ulice britanskih gradova i kako bismo ih učinili bezbednim za one koji poštuju zakon", rekao je danas Kameron novinarima ispred Dauning strita.

On je najavio da će parlament nakratko prekinuti odmor i održati sednicu u četvrtak.

"Ovde se radi o čistom kriminalu i njemu se moramo suprotstaviti i moramo ga pobediti", rekao je britanski premijer, koji je zbog situacije u zemlji prekinuo godišnji odmor i vratio se hitno u zemlju.

On je takođe rekao da će večeras na ulicama Londona biti 16.000 policajaca, navodi "Gardijan".

"Osetićete punu snagu zakona. Ukoliko ste dovoljno stari da počinite ovakve kriminalne akte, onda ste dovoljno stari i da se suočite s kaznom", poručio je on izgrednicima.

Kameron je danas predsedavao i specijalnom sastanku tima za delovanje u vanrednim situacijama pod nazivom "Kobra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: