Putari opet prete blokadama

Putari "Nibens grupe" najavili za utorak blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prelaza i naplatnih rampi, ako im ne budu isplaćene zarade.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.08.2011.

09:34

Default images

Osim uplate zaostalih zarada, oni traže i da se putarskim preduzećima koja posluju u okviru te grupe obezbede sredstva za nastavak rada.

Kada će novac stići na račune putarskih preduzeća za isplatu zarada zavisi od države, rečeno je Tanjugu u AIK banci, dok u Samostalnom sindikatu putara kažu da banke uslovljavaju Puteve Srbije i onemogućavaju isplate zarada.

Ana Inđić, direktorka marketinga AIK banke, koja je najveći finansijski poverilac "Nibensa", rekla je da su se banke dogovorile o restrukturiranju tog poslovnog sistema i da samo od države zavisi kada će putari dobiti zaostale plate.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović je, međutim, rekla da banke i država "vrte radnike ukrug".

"Molili smo AIK banku da odloži naplatu potraživanja kako bi radnici mogli da počnu da primaju plate i ponovo rade, ali ta banka i dalje traži od Puteva Srbije garanciju, odnosno da moraju da obezbede AIK banci taj novac, bez obzira da li će ga radnici Nibens grup zaraditi u narednom periodu", navela je Vukanovićeva.

Prema Vukanovićevoj, vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković, koji je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja, je prilikom zaduživanja kod AIK banke kao garanciju unapred založio novac koji "Nibens grupa" treba da dobija za održavanje puteva.

Vukanovićeva je rekla da joj je generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak u petak kazao da ne može da podrži takav zahtev AIK banke i da će radnici dobiti novac tek kada od banke bude dobio potpisan papir u kome je navedeno da neće uslovaljavati isplatu tog novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: