Bageri u Guči čekaju malinare

Ako malinari odluče da blokiraju prilaze Guč,i tamošnje stanovništvo će blokade probiti mehanizacijom. Spremno 300 bagerista.

Izvor: Beta

Petak, 05.08.2011.

14:18

Default images

Predsednik Sabirskog odbora 51. sabora trubača Slobodan Jolović je rekao da će građani sa svom mehanizacijom krenuti da uklone prepreke ako bude blokada.

On je agenciji Beta kazao da Sabor, najveća svetkovina na ovom prostoru, ne pripada nijednoj političkoj opciji, niti vlasti, već narodu koji će ga i braniti.

Jolović je naglasio da je nemoguće sprečiti učesnike programa i stotine hiljada gostiju da dođu u Guču.

"Ako do toga i dođe, pozivam sve državne organe da spreče vandalizam svake vrste, a u protivnom to će učiniti organizator i građani koji se javljaju iz čitave zapadne Srbije da to onemoguće", kazao je Jolović.

Prema njegovim rečima, već sada je spremno oko 300 bagerista i vlasnika teških transportnih mašina i oko 5.000 Dragačevaca koji će krenuti da uklanjaju sve prepreke, onog trenutka kada se i pojave na prilazima Guči.

Malinari iz Srbije najavili su danas da će, ako se ne poveća otkupna cena maline na 126 dinara za kilogram, blokirati prilaz Guči, gde za dva dana počinje 51. dragačevski sabor trubača.

Predsednik Udruženja malinara iz Arilja Dragiša Terzić rekao je novinarima da će, ako Vlada Srbije nastavi sa odugovlačenjem rešavanja njihovih problema, proizvođači malina blokirati prilaz Guči, kako je rekao, "ne iz hira, već iz nevolje".

Više stotina malinara iz Arilja i okoline nastavilo je i danas, četvrti dan, protest, tražeći da se poveća otkupna cena tog voća sa 80 do 90 dinara na 126 dinara za kilogram i da država da subvencije od 20 dinara po kilogramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: