Italija zabranjuje burke?

Komisija italijanskog parlamenta odobrila je danas nacrt zakona kojim se ženama zabranjuje da u javnosti pokrivaju lica velovima.

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2011.

19:41

Default images

Prema tom aktu, usvojenom na sednici komisije za ustavna pitanja, žene u javnosti neće moći da nose burku, nakip ili neku drugu odeću koja pokriva lice.

Agencija ANSA je prenela da će osobe koje primoravaju žene da pokrivaju lica u javnosti biti kažnjene s 30.000 evra i da će se suočiti s kaznom zatvora do 12 meseci.

Zakon je predložila članica konzervativne stranke premijera Silvija Berluskonija Narod slobode, Suad Sbai, koja je rođena u Maroku.

ANSA je prenela i da su opozicioni poslanici glasali protiv nacrta zakona, koji će biti prosleđen parlamentu posle letnje pauze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: