Nema sastanka zbog ilegalnog ulaska

Komandant Kfora Erhard Biler neće se sastati sa Borikom Stefanovićem i Goranom Bogdanovićem jer su oni ilegalno prešli na Kosovo, kaže portparol Kfora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.08.2011.

15:52

Default images

Kako prenosi Radio-televizija Kosova, portparol Kfora Hans Diter Vihter rekao je da sastanka danas zbog toga neće biti.

Vihter je dodao da Kfor nije odustao od uklanjanja prepreka na putevima prema prelazu Jarinje, ali da zbog bezbednosnih razloga ne može da kaže kada će se to dogoditi.

Prištinski mediji su danas preneli izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Bajrama Redžepija da je ulazak Stefanovića i Bogdanovića na Kosovo ilegalan jer nisu ušli na dva zvanična ulaza na Kosovo i zato što nisu tražili saglasnost institucija Kosova.

Redžepi je najavio mogućnost hapšenja zvaničnika iz Srbije koji na taj način ulaze na Kosovo.

Nakon što su tri sata razgovarali sa predstavnicima lokalnih Srba na severu Kosova, Stefanović i Bogdanović su krenuli ka Raškoj kako bi se sastali sa funkcionerom EU Robertom Kuperom. Oni su kazali da su na Kosovo ušli alternativnim pravcima jer ih Kfor nije pustio na prelazu Jarinje.

Kfor je ranije danas saopštio da je bez incidenata uklonio deo blokada koje su držali kosovski Srbi ka prelazu Brnjak. Sinoć je dozvoljen saobraćaj preko ta dva prelaza na severu Kosova, čime je poboljšano snabdevanje stanovnika severa Kosova.

I Euleks protiv ilegalnog ulaska

Portparol Euleksa Nikolas Hoton rekao je da je misija EU u principu protiv ilegalnih ulazaka zvaničnika Srbije na teritoriju Kosova.

Hoton je, kako prenosi Radio-televizija Kosova, kazao da Euleks još nema stav prema eventualnom hapšenju zvaničnika iz Srbije koji ilegalno uđu na Kosovo.

Prema njegovim rečima, o tom pitanju danas će u misiji EU biti održan sastanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: