Nestašica u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici i ostalim srpskim sredinama na severu Kosova danas ima nešto manje osnovnih životnih namirnica nego obično.

Izvor: B92

Subota, 30.07.2011.

11:55

Default images

Građani su zabrinuti da bi situacija mogla da se pogorša ako prelazi Brnjak i Jarinje budu duže zatvoreni.

Stanovništvo brine zbog moguće nestašice lekova i kiseonika za bolesnike u zdravstvenim ustanovama, koji se dopremaju iz Beograda.

Na pijacama danas ima manje voća i povrća, a mlečnih proizvoda nema. Razlog za to je odluka proizvođača iz centralne Srbije da ne dođu na Kosovo zbog zatvorenih prelaza Brnjak i Jarinje.

Štampa je stigla tek posle devet časova. Mlečni proizvodi još nisu dopremljeni, tako da prodavci prodaju samo zalihe, koje se smanjuju, jer ljudi pokušavaju da se obezbede za slučaj da prelazi i dalje ostanu zatovreni.

Kfor je juče zatvorio prelaze Brnjak i Jarinje, nakon incidenata na severu, odnosno nakon što je grupa huligana zapalila punkt Jarinje.

Do tenzija na severu je došlo nakon odluke Prištine da preuzme prelaze na sever Pokrajine i pošalje specijalne jedince kosovske policije ROSU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: