Libija: Ubijen vođa pobunjenika

Vođa libijskih pobunjenika Abdel Fatah Junis, koji je pre pobune bio ministar unutrašnjih poslova u Gadafijevom režimu, ubijen u četvrtak.

Izvor: Beta

Petak, 29.07.2011.

07:47

Default images

Sa Junisom su ubijena i dvojica njegovih bliskih saradnika.

Vest o smrti Junisa objavio je večeras na konferenciji za novinare u Bengaziju vođa pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog saveta Mustafa Abdul Džalil.

Džalil je rekao i da je uhapšen vođa grupe koja stoji iza ubistva Junisa. Radi se o šefu obezbeđenja pobunjenika, koji je u četvrtak priveo Junisa i dvojicu njegovih saradnika pod izgovorom da treba da ispita veze Junisove porodice sa režimom Moamera Gadafija.

Junis je, pre nego što se priključio pobunjenicima, bio libijski ministar unutrašnjih poslova, ali je već početkom pobune protiv Gadafija u februaru prešao na pobunjeničku stranu.

Džalil je rekao da je Junis sa dvojicom svojih saradnika ubijen pre nego što je stigao na ispitivanje. Iako je optužio Gadafija da pokušava da unese razdor među pobunjenike, Džalil nije optužio direktno Junisove ubice da su povezani sa Gadafijevim režimom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: