Šibenik: Odbijena žalba Paravinje

Županijski sud u Šibeniku odbio žalbu Dragana Paravinje o pokretanju istrage zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2011.

14:47

Default images

Na rešenje se žalio Paravinjin advokat po službenoj dužnosti Branko Bajica, koji je rekao da se optužbe zasnivaju na indicijama, a ne na materijalnim dokazima.

Istražni sudija Igor Ninić danas je saslušao dva svedoka, od kojih je jedan komšija Bilićevih, koji je 7. juna pre podne video Antoniju kako stopira i ulazi u kamion.

Ukupno ima desetak svedoka, od ljudi koji imaju saznanja o tome da li je Antonija 7. juna ušla u kamion ili nije, pa do poslodavaca i kolega osumnjičenoga Paravinje. Antonijini roditelji saslušani su juče.

Ninić je rekao da je od sudova u Rijeci, Splitu i Puli zatražio da saslušaju svedoke koji bi mogli biti važni za istragu i najavio da će se istraga nastaviti 9. i 10. avgusta ispitivanjima Paravinjinih kolega s posla i drugih osoba čije bi informacije mogle koristiti istrazi.

Ranije je zatražena i međunarodna krivično-pravna pomoć za iskaze svedoka iz BiH i Srbije.

Iz Šibensko-kninske policijske uprave saopšteno je da se potraga za Antonijom Bilić nastavlja i da se preduzimaju sve raspoložive mere i radnje u cilju njenog pronalaženja, a naročito kroz detaljnu analizu svih raspoloživih podataka, prikupljanja dodatnih informacija i i planiranja daljeg postupanja.

Dragan Paravinja uhapšen je 26. juna na području Srpca u BiH, posle višednevne potrage.

U policiji u Banjaluci priznao je, a pred sudom BiH porekao ubistvo Antonije Bilić, koja nije viđena od 7. juna, kad je na mostu na reci Čikoli ulazila u kamion kojim je osumnjičeni upravljao, što su potvrdili forenzički nalazi.

Bosna i Hercegovina je izručila Paravinju Hrvatskoj prošlog petka, nakon što ga je sud u Sokocu nepravosnažno osudio na dve godine i deset meseci zatvora zbog pokušaja silovanja u BiH, dok je ranije u Srbiji osuđen na četiri i po godina zatvora za silovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: