Kosovo: Pregovori o rešavanju krize

Predstavnici Vlade Srbije Goran Bogdanović i Borislav Stefanović i komandant Kfora Erahrd Biler sastali su se oko 14.30 u Zubinom Potoku.

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.07.2011.

14:53

Default images

Zvaničnici će nastaviti razgovore o rešenjima za krizu na severu Kosova.

To će biti prilika da se razgovor, koji je vođen protekle noći, nastavi radi nalaženja trajnog rešenja krize nastale posle pokušaja specijalnih snaga Kosovske policije da preuzmu administrativne prelaze Brnjak i Jarinje.

Bogdanović i Stefanović sinoć su se posle ponoći na Jarinju u razgovoru sa Bilerom dogovorili da Kfor preuzme taj administratvni prelaz.

"Dobili smo garancije da neće biti upada specijalnih jedinica kosovske policije ROSU, da Albanci neće biti na prelazima i da neće biti carine", kazao je Bogdanović za agenciju Beta nakon razgovora sa Bilerom.

Međutim, kako je za agenciju Beta rekao predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, na prelazu Brnjak danas su, pored snaga Kfora, i carinici albanske nacionalnosti, zbog čega su Srbi blokirali put u selu Zupče.

Prelaz Jarinje kontrolišu samo snage Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: