Na Brnjaku albanski carinici

Na prelazu Brnjak su još policajci i carinici albanske nacionalnosti, zbog čega Srbi blokiraju put K. Mitrovica-Ribariće, kaže predsednik opštine Zubin Potok.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2011.

13:27

Default images

Predsednik opštine Slaviša Ristić kaže da su na tom prelazu jake snage Kfora, 11 pripadnika pogranične Policije Kosova, kao i 4 carinika albanske nacionalnosti.

Prema njegovim rečima, carinici ne kontrolišu vozila, ali jesu na tom punktu, "što je za Srbe neprihvatljivo".

Srbii su blokirali put u selu Zupče, na barikadama nema incidenata.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović stigli su oko 14 sati u Zubin Potok, gde će razgovarati sa građanima na barikadama na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, a potom sa komandantom Kfora Erhadom Bilerom.

Beograd i kosovski Srbi traže da na prelazima ne bude carine i da tamo budu službenici srpske nacionalnosti.

Kfor je saopštio da je prelaz Jarinje, koji su maskirane osobe sinoć zapalile, zatvoren i da mogu prelaziti samo manji putnički automobili, ali na odgovornost vozača, jer je konstrukcija krova teško oštećena.

U saopštenju se navodi da vojnici Kfora obavljaju na Brnjaku rigoroznu kontrolu.

Kfor je posle jučerašnjih nereda i paljenja administrativnog prelaza Jarinje preuzeo kontrolu na tom i na punktu Brnjak na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: