Pisanje prištinske štampe

Prištinska štampa danas opširno izveštava o događajima na prelazu Jarinje prema centralnoj Srbiji, prenoseći brojne reakcije povodom uništavanja tog prelaza.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.07.2011.

10:39

Default images

Listovi celovito prenose pres-konferenciju koju je premijer Kosova Hašim Tači održao prošle noći i na kojoj je za paljenje prelaza Jarinje optužio zvanični Beograd.

Izveštavajući o događajima na prelazima na severu Kosova, dnevnik "Koha ditore" na prvoj strani donosi tekst pod naslovom kojim se konstatuje da je država Kosovo mogla da kontroliše carine na severu samo dva dana.

Dnevnik ističe da je Kfor spreman da ne dozvoli dalju eskalaciju nasilja, nakon što su ekstremisti zapalili prelaz Jarinje.

Prema pisanju dnevnika "Epoka e re", pripadnici policije Euleksa omogućili su paljenje prelaza na Jarinju jer su, kada se "pojavila grupa maskiranih Srba" pobegli sa prelaza i ostavili razjarenu masu da čini ono što je htela.

Dnevnik "Bota sot" piše da su policajca Envera Zumberija pre dva dana ubile snajperom, kako se tvrdi, srpske policijske snage koje deluju na
severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: