Kosovo: Treća noć na barikadama

Srbi iz Zvečana i Kosovske Mitrovice su treću noć zaredom proveli na barikadama koje su postavljene u mestu Rudare, u opštini Zvečan, na severu Kosova.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 28.07.2011.

00:33

Default images

Oni su rekli da će na barikadama ostati dokle god bude potrebno, a među njima su i lokalni predstavnici Srba.

Srbi koji su na barikadama zabrinuti su zbog razvoja događaja, ali, kako su rekli izveštaču Tanjuga, i odlučni u nameri da se suprotstave pokušajima uvođenja carine u ovom delu pokrajine.

Na putu prema administrativnom prelazu Jarinje, Srbi su postavil nekoliko barikada, od kojih je najveća ona pri samom ulazu u Leposavić, a barikade šljunkom i drvima vidljive su i pri izlasku iz Leposavića.

Na putu od Zvečana do Leposavića izveštač Tanjuga je video samo jedno policijsko vozilo, dok vozila Kfora i Euleksa nema.

Glavni most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici zatvoren je u sredu uveče, pošto su ga oklopnim vozilima blokirali pripadnici Kfora.

Na njemu su francuski pripadnici policije Euleksa i vojnici slovenačkog Kfora.

U blizini mosta i sa jedne i sa druge strane pripadnici kosovske policije, ali nema okupljanja građana.

Situacija u gradu je mirna i nema mnogo ljudi na ulicama,

U Kosovskoj Mitrovici je u sredu uvedeno vanredno stanje, koje podrazumeva da su od 15 sati zatvorene sve radnje.

Barikade i u Zvečanu

Srbi iz Ibarskog Kolašina su treću noć zaredom na barikadi koja je postavljena na magistralnom putu koji vodi prema prelazu Brnjak.

Situacija na ovoj barikadi je mirna, kao i na samom administrativnom prelazu Brnjak, gde su stacionirani vojnici Kfora i pripadnici kosovske policije.

Pripadnici policije su rekli Tanjugu da je saobraćaja na prelazu Brnjak u sredu uveče i tokom noći bilo manje nego što je uobičajeno.

Incidenata nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: