KFOR: Brzo ćemo uspostaviti red

Kfor očekuje da će vrlo brzo biti uspostavljen red na prelazu Jarinje, gde će pojačati svoje snage tokom večeri, što je već učinjeno na prelazu Brnjak.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

22:12

Default images

Glavne komande međunarodnih snaga na Kosovu saopštava da su nepoznate osobe koje su zapalile objekte na prolazu Jarinje pucale ka pripadnicima Kfora.

Navodi se i da će snage Kfora biti pojačane tokom večeri da bi se sprečila dalja eskalacija situacije.

"To će biti trajan proces i Kfor očekuje da će red biti brzo uspostavljen nakon tog pojačanja. Kfor je pojačao svoje bezbednosne mere i ličnu zaštitu i na carinskom punktu Brnjak", navodi se u saopštenju Kfora.

Dodaje se da je komandant Kfora Erhard Biler danas razgovarao sa političkim vođama obe strane da bi pregovarao o rešenju krize na Kosovu.

Prema saopštenju, na tim sastancima je dogovoreno da se svi kosovski specijalci vrate na jug Kosova, da Srbi uklone blokade puteva, kao i da će se "uobičajeni" oficiri Kosovske policije obe etničke pripadnosti vratiti na carinski punkt Jarinje.

Biler je apelovao na sve miroljubive ljude na Kosovu da se suzdrže od nasilja i podrže mirno rešenje krize, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: