SRS optužio Kfor i KPS za Jarinje

SRS smatra da iza paljenja administrativnog prelaza Jarinje stoji Kfor, a da su neposredni izvršioci pripadnici kosovske policije, kaže Dragan Todorović.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

22:00

Default images

"Apsolutno sam ubeđen da je ovo provokacija da se pred sednicu SB UN na svaki mogući način Srbija i Srbi iz Mitrovice optuže za navodne nerede", kaže Todorović.

Todorović je rekao da je siguran da iza paljenja prelaza Jarinje "stoji pre svega Kfor, a da su neposredni izvršioci oni koji su bili glavni teroristi iz redova OVK 1999. i 2000. godine, koji su sada u takozvanoj kosovskoj policiji".

Potpredsednik SRS-a smatra da paljenje administrativnog prelaza Jarinje "ima za cilj da opravda i smanji negativne efekte" akcije kosovske policije prilikom pokušaja preuzimanja tog i administrativnog prelaza Brnjak u ponedeljak uveče.

Prelaz Jarinje je oko 19 časova zapalila grupa od stotinak uglavnom mladih ljudi sa kapuljačama koji su bacili Molotovljeve koktele na taj administrativni prelaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: