Povređena dva snimatelja Tanjuga

Dva snimatelja agencije Tanjug napadnuta su i povređena u sredu uveče oko 20 sati na putu od Leposavića ka Jarinju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.07.2011.

21:46

Default images

Snimatelj Đorđe Spasić je teže povređen, a Davorin Pavlović lakše.

Incident se dogodio na putu od Leposavića ka administrativnom punktu Jarinje, na mestu gde su lokalni Srbi bagerom preprečili put, a sa obe strane kolovoza bilo je parkirano oko 50 automobila. Snimatelji su izašli iz automobila da zabeleže dešavanja na barikadi.

Čim su napustili automobil, prvi ih je napao čovek koji je sedeo za volanom bagera, a potom još nekolicina iz grupe od oko stotinak okupljenih.

Iako su izveštači Tanjuga pokušali da smire situaciju i da objasne da su novinari nacionalne agencije, jedan od napadača oteo je Spasiću kameru, udario ga njom po glavi i oborio.

Pavlovića, koji je pokušao da ga zaštiti, napala je nekolicina prisutnih, udarajući ga i takođe oborila na zemlju. Neko od napadača je odneo razbijenu kameru.

Snimatelji Tanjuga uspeli s,u uz pomoć novinara Tanjuga, da se izvuku, uđu u automobil i napuste mesto incidenta.

Spasiću, koji ima posekotinu na glavi, i Pavloviću pomoć je ukazana u Domu zdravlja u mestu Lešak, gde je konstatovano da Spasić ima teže, a Pavlović lakše povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: