Dačić: Povećana borbena gotovost

Ministar Ivica Dačić kaže da su sve jedinice policije koje su u blizini administrativne linije sa KiM, pod povećanim stepenom borbene gotovosti.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2011.

14:39

Default images

On je objasnio da bi to dodatno trebalo da pomogne očuvanju mira i bezbednosti u tom delu zemlje.

"Noć na severu Kosova protekla je relativno mirno, ali danas imamo informacije da je došlo do prebacivanja helikopterima Kfora pripadnika kosovske policije na prelaze Brnjak i Jarinje", rekao je Dačić.

Dačić je istakao da u ovom trenutku nije jasno da li je reč o ponovnom pokušaju preuzimanja administrativnih prelaza, već da se samo zna da su jedinice prebačene helikopterima Kfora, koji je Misija UN i ne može da učestvuje u takvim potezima takozvane vlade Kosova.

U očekivanju raspleta situacije, ministar policije izričit je u prebacivanju odgovornosti za krizu na severu Kosova na prištinske vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: