Palma spaja udavače i Jagodince

Sve neudate devojke iz Srbije starije od 30 godina pozvane su da se prijave za besplatno letovanje u Grčkoj sa neoženjenim Jagodincima.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 26.07.2011.

14:45

Default images

Kako bi se prijavilo što više devojaka, starosna granica je sa 38 godina spuštena na 30, saopšteno je iz jagodinske Skupštine grada, iz koje je danas upućen još jedan poziv svim devojkama od 30 do 45 godina koje nisu bile u braku da se prijave za letovanje i tako upoznaju bračnog druga.

Prema podacima Informativne službe Skupštine grada, do sada se za putovanje u Grčku krajem septembra prijavilo 150 momaka iz Jagodine i 25 devojaka.

Skupština grada je, zarad povećanja nataliteta i borbe protiv bele kuge, u decembru donela Odluku o finansijskoj pomoći bračnim parovima od 3.000 evra uz uslov da je jedan od supružnika stariji od 38 godina.

Do sada je deset parova dobilo ovu jednokratnu finansijsku pomoć.

Kako u Jagodini ima dosta starijih neoženjenih momaka i neudatih devojaka, gradonačelnik Jagodine Dragan Marković je došao na ideju da ih pošalje na more kako bi se tamo upoznali i eventualno venčali.

Palma: Odreći ću se funkcije narodnog poslanika

Gradonačelnik Jagodine i poslanik u parlamentu Dragan Marković Palma izjavio je da će se, posle odluke Ustavnog suda Srbije, "odreći funkcije narodnog poslanika".

Lider JS je novinarima u parlamentu rekao da će poštovati odluke USS, kao što poštuje sve zakone, i dodao da se odlukom o neustavnosti duplih funkcija "ide na to da poslanici u parlamentu budu oni koji nikada u životu ništa nisu radili, odnosno da budu glasačka mašina”.

“Ukoliko bi se to desilo, siguran sam da Srbija nema budućnost. Srbiji u ovom trenutku trebaju iskusni ljudi, koji mogu da kažu šta su uradili poslednjih 30 godina”, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, ukoliko Srbija hoće da kriterijum bude podobnost, a ne sposobnost "onda joj se loše piše".

On je istakao da će se odreći funkcije poslanika, zato što je prilikom izbora rekao građanima Jagodine da će biti kandidat za gradonačelnika.

“Da to ne uradim, bila bi to izdaja birača, a ja nikad neću izdati birače”, rekao je Marković i dodao da se ništa manje neće boriti za ostale građane kao predsednik JS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: