Tači naredio da se pošalje još ROSU

Kako javlja kosovska televizija, Hašim Tači naredio da se na administrativni prelaz Jarinje pošalje još pripadnika specijalnih jednica kosovske policije ROSU.

Izvor: Beta

Utorak, 26.07.2011.

08:26

Default images

Takođe, Radio-televizija Kosova prenela je oko osam časova da je Tači zatražio podršku snaga Kfora da se kod Leposavića uklone prepreke koje su tamošnji Srbi postavili da bi sprečili pripadnike ROSU da prođu ka Arinju.

U međuvremenu, portparol policije Kosova Brahim Sadriju izjavio je da su specijalne jedinice te policije preuzele prelaz Jarinje kod Leposavića, na administrativnoj liniji Kosova i centralne Srbije, a vicepremijer kosovske vlade i ministar pravde Hajredin Kuć da su specijalne jedinice Kosovske policijske službe uz pomoć pripadnika Kfora preuzele kontrolu i na administrativnom prelazu Jarinje.

Dopisnik Tanjuga sa mesta zbivanja, međutim, javlja da su sada na administrativnom prelazu Jarinje pripadnici Kosovske policije srpske nacionalnosti, pripadnici Euleksa i oko 30 civila i da je situacija mirna.

Podsetimo, Srbi blokiraju magistralni put Kosovska Mitrovica - Raška u selu Rudare i Lepasaviću zbog pokušaja specijalnih jedinica kosovske policije ROSU da zauzmu prelaz Jarinje.

Srbi očekuju dolazak komandanta Kfora Erharda Bilera, koji je tokom noći razgovarao sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem i šefom pregovaračkog tima Beograda Borislavom Stefanovićem i nakon toga, oko pet časova, otišao u Kosovsku Mitrovicu na pregovore sa predstavnicima Vlade Kosova.

Blokirana mesta neprestano nadleću helikopteri Kfora.

I u Ibarskom Kolašinu su tokom noći neočekivano pripadnicu ROSU zauzeli prelaz Brnjak, a više stotina Srba blokiralo je put Zubin potok - Ribarić u mestu Banje i još čekaju ishod pregovora Bogdanovića i Stefanovića sa Bilerom.

U Leposaviću je noć protekla mirno, dok je u Kolašinu više osoba uhapšeno, a jedan Srbin je povređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: