Poljska: Nije uhapšen pomagač

Poljske vlasti su demantovale navode tamošnjih medija koji pišu o hapšenju Poljaka u Varšavi koji je povezan s eksplozijom u Oslu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.07.2011.

14:19

Default images

Poljska policija je odbila da potvrdi hapšenje, a tužitelji opovrgavaju takve navode.

Portparol poljske policije ispričao je da su norveški istražitelji kontaktirali s poljskim kolegama zbog moguće umešanosti biznismena iz Varšave u nabavku hemikalija koje je Brejvik koristio pri izradi eksploziva.

Ranije danas poljski radio RMF FM i televizija TVN 24 preneli su vest o hapšenju poljskog državljanina koji je navodno Brejviku prodao hemikalije za eksploziv.

Osoba iz Vroclava, koja prodaje hemikalije preko Interneta, optužena je za saučesništvo u ubistvu, prenela je APA.

Portparol poljske policije Mariuš Sokolovski rekao je da je Norveška već u petak uputila zahtev Varšavi za pravnu pomoć.

Državno tužilaštvo u Vroclavu potvrdilo je da je u toku istraga, ali ne i da li je obavljeno hapšenje.

Inače, u "Manifestu" Andersa Beringa Brejvika, koji je priznao da je izvršio bombaški napad u centru Osla i masakr na ostrvu Utoja, piše da je hemikalije potrebne za pravljenje bombe naručio u jednoj firmi u Poljskoj.

Britansko Veće za nacionalnu sigurnost se sastaje kako bi razgovaralo o Brejvikovim vezama u Londonu.

Naime Skotland jard je, zajedno s norveškim kolegama, otkrio da se Brejvik pre napada sastao s drugim desničarskim ekstremistima u Londonu.

Veću će predsedavati britanski premijer Dejvid Kameron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: