Obe porodice mogu u posetu Hadžiću

Gorana Hadžića će u pritvoru Haškog tribunala, osim zakonite supruge i sina, moći posećivati i vanbračna partnerka i kćerka koju ima sa njom.

Izvor: B92

Subota, 23.07.2011.

12:31

Default images

Shodno pravilima tog suda, svi koji dobiju odobrenje nadležnih mogu obići pritvorenike u zatvoru u Sheveningenu.

"Goran Hadžić ima pravo na posete u skladu sa radom pritvorske jedinice. Posete može primati od porodice, prijatelja, konzularnih predstavnika, ali i od osoba koje razmatra za postavljanje svog tima odbrane", rekla je portparolka Tribunala Nerma Jelačić.

Prema njenim rečima, posete mogu doći sa "raznih strana", ali prethodno mora da ih odobri Sekretarijat suda, odnosno upravnik pritvorske jedinice.

Porodice i oni koji žele da posete pritvorenika moraju da podnesu zahtev Sekretarijatu suda, a posete se nadziru, ali po pravilu - ne snimaju, ukazala je Jelačićeva.

Ona je napomenula da se poseta ne može izvesti ako optuženi ne želi da vidi osobu koja želi da ga obiđe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: