Lukić zvanično Mladićev advokat

Haški tribunal zvanično je postavio beogradskog advokata Branka Lukića za glavnog branioca bivšeg komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić.

Izvor: B92

Petak, 22.07.2011.

15:23

Default images

Advokata Lukića je pre dva dana predložio sam general Mladić.

Lukić je višegodišnji branilac pred Tribunalom. Poslednji Lukićev klijent bio je penzionisani general MUP Srbije Sreten Lukić, koga je Tribunal nepravosnažno osudio na 22 godina zatvora zbog zločina nad kosovskim Albancima 1999.

Pre toga, advokat Lukić je, između ostalih, zastupao bosanskog Srbina Miroslava Tadića, koji je osuđen na osam godina zatvora zbog zlodela nad nesrbima u Bosanskom Šamcu 1992.

Glavni branilac Lukić imenovaće, u narednim danima, kozastupnika i formirati tim za Mladićevu odbranu. U tom timu će verovatno biti i Mladićev beogradski advokat Miloš Šaljić, na čijem je postavljanju za glavnog branioca pred Tribunalom donedavno insistirao Mladić.

Prvi put u sudnici, Lukić će zastupati generala Mladića na statusnoj konferenciji zakazanoj za 25. avgust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: