Srećko Hadžić: Milica nije tajna

Sin poslednjeg haškog begunca Srećko Hadžić rekao za "Novosti" da za porodicu Hadžić, Goranova nevenčana supruga i ćerka nisu nikakva tajna.

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 22.07.2011.

08:47

Default images

Goran Hadžić je u četvrtak proveo jedan sat sa sinom Srećkom, suprugom Živkom i rođenom sestrom Gorankom.

Ono što tokom tog vremena nije pominjano jeste Srećkova i Ivanina polusestra Milica M., rođena 1998. godine iz njegove veze sa Borislavom, sa kojom devojčica i danas živi u Boboti, nadomak Vukovara.

Živka i Goranka o tome ne govore baš rado, ali je Srećko zato sasvim iskren.

"Ne, ona ni za koga od nas nije tajna, štaviše, tata je Ivanu i mene, sve do 2004. kada je pobegao, s vremena na vreme vodio da se vidimo sa Milicom. Od tada je, doduše, nismo videli, ali ću je ja, sada kada je sa nas skinut ovaj veliki teret i kada ćemo, nadam se, moći najzad slobodno da se krećemo, svakako potražiti", rekao je Srećko Hadžić za "Novosti".

Devojčica je danas učenica prvog razreda srednje škole u Vukovaru, a majka joj radi u "Hrvatskoj elektroprivredi".

"Goran je devojčicu priznao kao svoje dete i pomagao im je finansijski sve dok nije bio prinuđen da se zbog haške poternice sakriva. Čak im je kupio i jedan auto", rekao je "Novostima" jedan Hadžićev blizak saradnik iz devedesetih godina.

S druge strane, "Blic" je objavio da devojčica ima četiri godine i da za njenu majku i nju do sada nije čuo niko osim Hadžićevih jataka. Dve žene nisu ni mogle, ni htele da kriju suze, dvojica muškaraca su pokušavali, a samo je onom starijem to koliko-toliko polazilo za rukom. Ovako je, u najkraćem, izgledao u četvrtak sat, prvi koji je, posle sedam godina bekstva i skrivanja, Goran Hadžić u sobi za posete pritvorske jedinice Specijalnog suda za ratne zločine, proveo sa sinom Srećkom (24), suprugom Živkom (54) i rođenom sestrom Gorankom (49). "Goran se, u stvari, od svih nas najbolje držao, mentalno je čvrst kao što je uvek bio, a ni fizički se, u stvari, nije mnogo promenio, taj privid stvara samo to što nema bradu", rekla je za "Novosti" Goranka, otprilike sat po izlasku iz Specijalnog suda. "Prvo što je pitao bilo je zašto nije došla njegova kćerka Ivana. Njih dvoje su, oduvek, bili jako vezani. Nije mogla, jer je u osmom mesecu trudnoće i sam put, kao i susret, za nju bi bio prevelik stres", dodala je ona..

U sud su, nadovezuje se Živka Hadžić, stigli još pre sedam ujutru, ali su u prostoriju za posete, predviđenu, inače, za dve osobe, ušli tek u devet. Pre toga, sa Hadžićem je razgovarao njegov advokat Toma Fila. Nisu mu, kaže, nosili ništa posebno: jedno tamno odelo koje će, uprkos utisku da se ugojio, moći da obuče, trenerku i nekoliko knjiga, slučajno uzetih iz Srećkovog kompleta ruskih klasika.

"Nismo ni znali šta mu je, u stvari, potrebno, a osim sredstava za higijenu i nešto veša, ni u četvrtak nije tražio da mu se donese ništa posebno. Pitao je i za unuka Janka, koji ima dve godine i kojeg nije ni video, kao i za Ivaninog muža Igora, za kojeg se ona udala pre tri godine, kad je Goran već bio u bekstvu", dodaje Hadžićeva supruga.

Raspitivao se i za druge rođake i prijatelje, za njihov odnos prema njegovoj porodici tokom prethodnih sedam godina. O samom bekstvu, skrivanju i, najzad hapšenju, kaže Srećko, nisu izgovorili - nijednu reč.

"Rekao mi je da se nada da će sada, kada je sve završeno i bez obzira šta će se s njim dalje dešavati, sa nas biti skinut veliki pritisak koji smo nosili i da će nam, najzad, biti lakše. Savetovao mi je da se ponovo posvetim studijama, završim fakultet i osnujem svoju porodicu. I, naravno, da uvek vodim brigu o mami, Ivani i njenoj porodici i tetki", nastavlja Srećko Hadžić.

U njemu su i dalje, kaže, izmešana dva osećanja: radost što je otac živ i što ga, najzad, ponovo vidi. Ali i tuga što se to dešava u pritvorskoj prostoriji, uz prisustvo dva policajca.

"Uprkos svemu, nadao sam se da neće tako biti, ali... ", kaže, spuštenog pogleda, Srećko Hadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: