Hadžić posetio majku i očev grob

Haški optuženik Goran Hadžić jutros uz jako obezbeđenje odvezen u Novi Sad da poseti majku. Kako saznaje B92, posetio je i očev grob.

Izvor: B92

Petak, 22.07.2011.

08:26

Default images

Nakon završene posete majci, napustio je porodičnu kuću u Novom Sadu, odakle je krenuo ka beogradskom aerodromu, s kog je posebnim letom krenuo za Hag.

Kolona džipova napustila je sud u 08.25 sati. B92 je dobio potvrdu da je u jednom od njih bio poslednji haški begunac, koji je odvezen da poseti majku na samrti.

Kako saznajemo, on je posetio i očev grob, a ukupno se u Novom Sadu zadržao sat i po. Stigao je pod veoma jakim obezbeđenjem, a cela ulica u kojoj se nalazi porodična kuća Hadžića bila je blokirana.

Hadžić je zapravo iz Novog Sada izručen Haškom tribunalu, odnosno odatle je prevezen do aerodroma Nikola Tesla, a zatim je posebnim letom otpremljen u Hag.

Hadžića posetila nevenčana supruga i dete

Prethodno je u zgradu Specijalnog suda na Voždovcu došla kolona džipova i ekipa Hitne pomoći, a vidno su pojačane bezbednosne mere u Specijalnom sudu i oko njega, kao i na delu auto-puta u smeru ka aerodromu i Novom Sadu.

Neposredno pre toga, iz zgrade Specijalnog suda izašla je Hadžićeva nevenčana supruga sa ćerkom, a one su se u zgradi suda zadržale nešto manje od pola sata. Nevenčana supruga Gorana Hadžića nije htela da daje izjave za medije, ali je u jednom trenutku odgovorila na pitanje koliko dugo nije videla Gorana Hadžića - rekavši da ga nije videla svih sedam godina.

Zatim je užurbano napustila zgradu suda.
Na snimcima koje je sačinila ekipa B92 može se videti da pomenuta devojčica nema četiri godine, kako se prethodnih dana u medijima spekulisalo, već nešto više, odnosno preko sedam godina i da verovatno već ide u osnovnu školu. To potvrđuje i izjava sina Gorana Hadžića, Srećka, koju je dao "Novostima", da porodica Hadžić zna za nevenčanu suprugu i dete koje je iz te veze nastalo.

Hadžiću je danas u posetu došla i sestra Goranka, koja je zajedno sa suprugom i sinom Gorana Hadžića i juče bila u poseti.

Podsetimo, poslednji haški begunac uhapšen je u sredu ujutro na Fruškoj gori, u trenutku kada je išao da uzme novac od jataka. Hapšenje je izvršila BIA, objavio je na vanrednoj konferenciji za novinare predsednik Srbije Boris Tadić. Bivši predsednik Republike Srpske Krajine se pred Haškim tribunalom u 14 tačaka tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Hadžić je deveti haški begunac kojeg je Srbija uhapsila u poslednjih osam godina.

Izlazak Hadžića iz kuće u Novom Sadu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: