EU reagovala na odluku o embargu

Iz EU reagovali na odluku Prištine da uvede po principu reciprociteta embargo za robu iz Srbije. Jednostrane akcije ne rešavaju problem, kažu izvori Bete u EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.07.2011.

12:14

Default images

Kako su agenciji Beta rekli zvaničnici bliski predstavnici EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton, možda i pre septembra treba dati šansu dijalogu Beograda i Prištine, a ne primeni embarga.

Isti izvori su dodali da se u Briselu "proučava ta odluka vlade Kosova".

Evropski diplomatski izvori su Beti preneli da u EU smatraju da potez Prištine samo može da odmogne u nalaženju inače načelno mogućih
rešenja za dogovor kosovske i srpske strane o rešavanju još nekih pitanja "od svakodnevnog životnog značaja za stanovništvo".

Podsetimo, Vlada Kosova odlučila je da uvede embargo na uvoz robe iz Srbije, kako je objašnjeno u Prištini, zbog toga što Srbija ne priznaje pečat kosovske carine, što onemogućava izvoz sa Kosova u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: