Duško Šarić ostao bez imovine?

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore podnelo je Višem sudu u Bijelom Polju zahtev za privremeno oduzimanje imovine Duška Šarića i Jovice Lončara.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.07.2011.

12:54

Default images

U zahtevu su nabrojani buldožeri, motocikli, zemljište, poslovne zgrade, diskoteke.

Šariću i Lončaru bi mogli biti oduzeti 99 radnih mašina dve fabrike za beton, šest automobila, dva motocikla, dva autobusa, zemljište, poslovna zgrada u kojoj je diskoteka “Municipium” i noćni klub “4 sobe”, benzinska pumpa “Mat petrol“, stanovi i zgrade, ali i 29.424 akcije lista “Pobjeda”.

Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić je "Vijestima" rekla da je specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina-Nina Ivanović u zahtevu detaljno navela razloge za privremeno oduzimanje imovine i istakla da je “nesporno da imovina 'Mat compani', 'Mat constraction', 'Tera Ing', u kojima su osnivači okrivljeni Šarić i Lončar, daleko premašuje legalne prihode".

“Nesklad između legalnih prihoda koje su Šarić i Lončar i pravno lice 'Mat compani' ostvarili od 2006. do 2010. godine i imovine koju poseduju kao fizička lica ili su je preneli na pravno lice 'Mat compani', ukazuje da postoji osnov sumnje da je imovina stečena nezakonito”, kazala je Čarapićeva.

Brat optuženog Duška Šarića, odbegli Pljevljak Darko Šarić, protiv kojeg je srpsko tužilaštvo podiglo optužnicu za šverc droge, već je u Srbiji ostao bez imovine koja je otišla na doboš, ili je zamrznuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: