Žestoko bombardovanje Tripolija

NATO tokom noći bombardovao libijsku prestonicu Tripoli, gde su se čule jake eksplozije, državna televizija saoštila da su pogođene brojne civilne i vojne mete.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.07.2011.

09:09

Default images

Serija eksplozija najpre se čula nešto posle ponoći, a detonacije su nastavile da odjekuju prestonicom najmanje jedan sat.

Pretpostavlja se da je neki od objekata sa eksplozivnim materijalima pogođen u udarima.

Do poslednjih udara NATO avijacije došlo je posle niza obraćanja libijskog lidera Muamera el Gadafija građanima, u kojima je poručio da se Libija neće predati i da NATO mora prestati sa napadima kako bi bili sačuvani životi civila.

Libijski Nacionalni prelazni savet, čije je sedište u zapadnom gradu Bengaziju, do sada je priznalo više od 30 država, među njima i Sjedinjene Američke Države.

Pobunjeničke snage nisu u poslednje vreme, međutim, uspele da naprave značajniji prodor, uprkos udarima NATO, koji operaciju sprovodi u skladu sa mandatom UN da zaštiti živote civila, naveo je AFP.

Desetorica pobunjenika ubijeni su juče tokom pokušaja da se domognu štrateški važnog grada Marsa el Brega na zapadu zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: