Tragedije na kupanju, nužan oprez!

U Kuršumliji juče nastradala 11-godišnja devojčica u gradskom bazenu. Tragedija i na Borskom jezeru: utopila se 31-godišnja žena iz Zaječara, majka dvoje dece.

Izvor: B92

Subota, 16.07.2011.

19:16

Default images

Jedanaestogodišnja I. P. utopila se u subotu predveče u gradskom bazenu u Kuršumliji.

Lekari Hitne službe su naveli da devojčici nije bilo spasa ni posle više pokušaja reanimacije.

U velikoj gužvi posetilaca na bazenu, niko od kupača niti spasilaca nije primetio da se devojčica davi, a njeno telo, prema rečima očevidaca, primetila su deca.

Kako saznaje B92, do nesreće je došlo u trenutku kada je pažnja spasioca bila usmerena na tuču u drugom kraju bazena. Telo nesrećne devojčice su na površini vode primetili kupaci, a neizvesno je koliko je dugo ona bila u vodi.

Telo devojčice izvadio je jedan dečak i pozvao pomoć koja je stigla posle tri minuta, naveli su očevici, ali devojčica nije davala znakove života.

"Kompletna dežurna ekipa Hitne službe je otišla na gradski bazen, zatekli smo devojčicu na betonu, ali ona nije davala znakove života. Pokušali smo reanimaciju, ali joj nije bilo spasa", rekla je dežurna lekarka Hitne službe Nevena Vučković.

Očekuje se da bude obavljen uviđaj, a predstavnici Sportske hale u kojoj je gradski bazen nisu želeli da daju izjave o nesreći.

Bezuspešno veštačko disanje i reanimacija

Rezultati odbukcije koju je izvršio Zavod za sudsku medicinu iz Niša pokazali su da se žena na Borskom jezeru u subotu popodne utopila i da nema reči o krivičnom delu.

Prema rečima očevidaca, Ivana T. je po podne provodila igrajući se sa decom u plićaku. Malo kasnije očevici su čuli kako je jedno dete doziva, a potom je neko od prisutnih na kupalištu izvukao njeno telo iz vode.

U bolnici je pokušana reanimacija, ali je odmah zatim konstatovana smrt, rekla je portparolka Policijske uprave Bor Tatjana Božilović.

Prema poslednjim informacijama, Ivanu T. koja se nalazila na čamcu sa konstrukcijom za skakanje preko puta kampa, iz vode je izvukao jedan od poznanika koji je, dajući joj veštačko disanje, pokušavao da je vrati u život, javlja "Blic".

Poslednja nesreća na Borskom jezeru dogodila se 2009, kada se jedan 19-godišnjak iz Bora udavio, pošto je u vodu upao sa pedaline kojom su upravljali njegovi drugovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: