Berluskoni dolazi sam u Srbiju

Silvio Berluskoni, premijer Italije, doći će u petak sam u Beograd, a ministri iz njegove vlade ipak će ostati u Rimu, piše "Blic".

Izvor: B92

Sreda, 13.07.2011.

14:53

Default images

Državnici, koji su najavljeni za učešće na međuvladinom samitu Srbija-Italija, ostaju u Rimu kako bi radili na rebalansu budžeta i merama štednje.

Premijer Berluskoni je potvrdio da će, iz prijateljstva koje oseća prema Srbiji, doći u petak u Beograd uprkos obavezama koje ima u Italiji.

Ministri unutrašnjih poslova, ekonomskog razvoja, poljoprivrede i instrastrukture, koji su bili najavljeni za ovaj samit, odložiće posetu Srbiji za kasnije.

Zbog toga će i Poslovni forum dve zemlje biti otkazan, a Paolo Romani, ministar za ekonomski razvoj, koji je trebalo da otvori Forum, posetiće Beograd od jeseni, navodi "Blic".

Istog dana kada Berluskoni dolazi u prvu zvaničnu posetu Srbiji, u Donjem domu italijanskog parlamenta počeće debata o rebalansu budžeta do 2014. i merama štednje koje bi trebalo da spreče ulazak Italije u dužničku krizu.

Ovo je trebalo da bude drugi međuvladin samit Srbija-Italija, kojim bi bilo potvrđeno strateško partnerstvo potpisano na prvom samitu u Rimu u novembru 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: