Ceca uplatila pola miliona €

Folk pevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić uplatile su 500.000 evra u dinarskoj protivvrednosti u budžet Republike Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 07.07.2011.

14:22

Default images

Sestre su uplatile ovu sumu na ime oduzete imovinske koristi, a ne kao kaznu, naglasila je portparolka Višeg suda Dušica Ristić.

Sestrama je presudom tog suda krajem maja, osim kazne kućnog zatvora koju su počele da služe 23. juna, naloženo da u budžet Srbije uplate milion i po evra.

Taj iznos je podeljen u tri rate, od po 500.000 evra, a sud je dobio dokaz o uplati prve rate, dodala je portparolka.

Drugu ratu one moraju da plate u roku od šest meseci od pravosnažnosti presude, odnosno do 30. decembra, a treću u roku od dve godine.

Kao garanciju da će treća rata biti uplaćena sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana.

"Iznos koji je dosuđen nije kazna, već vraćanje imovinske koristi koju su Svetlana Ražnatović i Lidija Ocokoljić prisvojile. FK Obilić nije istakao imovinski zahtev, pa novac vraćaju državi, jer niko ne može da zadrži ono što je nelegalno prisvojio", rekla je sudija Slađana Marković obrazlažući presudu prema kojoj sestre, pored odsluženja kazne kućnog zatvora, moraju državi da vrate novac.

Ražnatovićeva i Ocokoljićeva kaznu kućnog zatvora služe u kući u Ljutice Bogdana, a tokom izvršenja neće moći da je napuštaju bez posebne dozvole suda.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverzacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve, optužnicom su obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci FK "Obilić" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: