Nastavak potrage za Antonijom Bilić

Opsežna potraga za telom Antonije Bilić iz Drniša u Hrvatskoj nastavljena je jutros na području reke Krke, a u toku je isušivanje jezera Brljan na Krki.

Izvor: B92

Nedelja, 03.07.2011.

11:46

Default images

Antonija Bilić poslednji put je viđena 7. juna a zbog sumnje da ju je ubio u BiH je uhapšen Dragan Paravinja.

Sumnja se, kako pišu hrvatski mediji, da je osumnjičeni Paravinja njeno telo bacio na tom mestu, pa je fokus potrage na području Brljanskog jezera čije je isušivanje uz most počelo u subotu poslepodne.

Policija je saopštila da se pretražuju i nove lokacije u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a u akciji učestvuje više od 125 policijaca, vatrogasaca i pripadnika gorske službe spašavanja.

U potragu bi se od ponedeljka, kako je najavljeno, moglo uključiti i oko 100 veterana.

Antoniju Bilić (17) je, prema sopstvenom priznanju, ubio vozač kamiona Dragan Paravinja koji je uhapšen 26. juna u Republici Srpskoj posle višednevnog skrivanja.

Maloletna Drnišanka ušla je u njegov kamion na mostu na reci Čikola gde je prethodno stopirala, a od tada joj se gubi svaki trag.

Hrvatska je u četvrtak tražila od BiH njegovo izručenje zbog ubistva Antonije Bilić i dva pokušaja silovanja.

Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana poternica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravosnažno je osuđen na 4,5 godine zatvora.

On je državljanin Hrvatske i Srbije, ali ne i BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: