I dalje se traga za Antonijom Bilić

Potraga za nestalom 17-godišnjim Drnišankom Antonijom Bilić, koju je početkom juna vozač kamiona Dragan Paravinja ubio, sve je opsežnija.

Izvor: Tanjug

Subota, 02.07.2011.

13:30

Default images

Broj tragača je sve veći, angažovane su i bespilotne letelice, kao i sonar za pretragu reka i jezera.

Antoniju poslednjih peta dana, uz pomoć 15 pasa tragača, traži više od 160 policajaca, vatrogasaca i pripadnika Gorske službe spasavanja.

Angažovane su dve bespilotne letelice, a na raspolaganju je i sonar slovenačke policije kojim se uz pomoć ronilaca pretražuju dve reke i jezera na trasi Paravinjinog puta.

Kako izveštavaju elektronski mediji, pomoć je ponudilo stotinjak veterana iz udruženja Zavet, ali je policija ocenila da su policijske snage na terenu za sada dovoljne. Ako potraga tokom vikenda ne donese rezultate, veterani će biti angažovani od ponedeljka.

Policija je, kako izveštava Nova TV, odlučila da danas neće dozvoliti snimanje potrage ni davati izjave.

Osim Brljanskog jezera i toka reke Krke, koji će se pretraživati i danas, potraga je proširena i na područje Splitsko-dalmatinske županije, rejon Postinje u opštini Muć. Pretražuje se i područje Brljana, Ervenika, put od Obrovca prema Gračacu, a pretraga je započela u četiri izjutra.

MUP je poslao informaciju da u jučerašnjoj pretrazi Krke od hidrocentrale Miljacka prema Roškom Slapu, akumulacijskog jezera Štikada kod Gračaca i jezera Sveti Rok, kao i područja deonice puta od Prezida do Gračaca, nije pronađeno telo Antonije Bilić.

Mediji su izvestili da su Paravinju, koji u zatvoru u Istočnom Sarajevu čeka odluku suda u Sokocu hoće li podneti optužnicu za pokušaj silovanja u BiH ili ga izručiti Hrvatskoj ili Srbiji, ispitali hrvatski istražioci.

Mediji izveštavaju da Paravinja nije želeo advokata i da je odbio detektor laži (poligraf), na šta ga niko ne može prisiliti.

Poligraf se za razliku od iskaza, odnosno priznanja, zakonski ne uzima kao dokaz. Dragan Paravinja uhapšen je 26. juna na području Srpca u BiH nakon višednevne potrage. Policiji je priznao da je ubio Antoniju Bilić, koja je zadnji put viđena 7. juna, kad je na mostu na reci Čikoli ulazila u kamion kojim je upravljao Paravinja, što su potvrdili i forenzički nalazi.

Paravinju Srbija od 2007. traži zbog izdržavanja kazne zatvora od četiri i po godine zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: