Gadafi pregovara s pobunjenicima?

Ćerka libijskog lidera Moamera Gadafija tvrdi da režim njenog oca ima direktne i indirektne kontakte s pobunjenicima u rešavanju krize u zemlji.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.07.2011.

07:56

Default images

"Mi pokušavamo da zaustavimo krvoproliće i spremni smo da sarađujemo sa đavolom da bismo to postigli", rekla je Ajša Gadafi francuskom kanalu "Frans 2".

Ona, međutim, nije htela direktno da odgovori na pitanje da li će njen otac razmotriti mogućnost da ode s vlasti, već je samo rekla da je on i dalje važna ličnost za libijske građane.

"Gde biste voleli da bude? Ovde, ovo je njegova zemlja, njegova teritorija, njegov narod. Gde bi mogao da ode? Postoji nešto što vi nikada nećete shvatiti, a to je da je moj otac simbol... vodič", dodala je ona, preneo je AFP.

Pobunjenici su u više navrata potvrdili da imaju indirektan kontakt s režimom preko posrednika, ali portparol Prelaznog nacionalnog saveta, koji upravlja teritorijama pod kontrolom pobunjenika, Mahmud Šamam rekao je pre šest dana da ti pregovori nikada nisu direktni.

Pobunjenici su rekli da će razmotriti mogućnost da dozvole Gadafiju da ostane u zemlji, pod uslovom da pristane da ode s vlasti.

Gadafijeva kćerka je u intervjuu direktno apelovala na majke i supruge francuskih pilota koji učestvuju u vazdušnim napadima NATO-a na mete libijskog režima.

"Ja sam već izgubila jedno dete. Vaši muževi ne štite civile u Libiji. Oni ubijaju moj narod i našu decu. A zašto sve to rade? Da bi zadovoljili Sarkozija, koji veruje da će dobiti više glasova na izborima ako ubije više Libijaca", dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: