Beko želi sastanak sa Đilasom

Rukovodstvo Luke Beograd uputilo je poziv gradonačelniku Draganu Đilasu da organizuje sastanak na kojem bi razgovarali o mogućoj saradnji Luke i Grada Beograda.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2011.

15:36

Default images

Na tom sastanku rukovodstvo Luke bi predočilo neke od mogućnosti buduće saradnje Luke i Grada, i model javno-privatnog partnerstva.

"Zamolili smo vas da predložite termin sastanka, u vremenu koji vama najviše odgovara na temu razvoja delatnosti luke i drugih urbanističkih sadržaja na zemljištu čiji je korisnik Luka Beograd", piše u pismu Luke Beograd.

"Evropska unija je istakla očekivanja da Srbija razvije model javno-privatnog partnerstva, a, kako je uobičajeno da se projekti ove veličine i značaja razvijaju kroz taj model, i naša razmišljanja se kreću u tim okvirima", piše u pismu rukovodstva Luke.

Predloženo je da sastanku sa Đilasom, pored uprave Luke, prisustvuju i Ivana Veselinović i Milan Beko. Direktorka Luke Beograd je Olivera Božić, bivša direktorka Fonda za razvoj.

Ivana Veselinović je potpredsednica Delta holdinga Miroslava Miškovića. Posle preuzimanja Luke Beograd, ona je obavljala funkciju predsednice Luke.

Pre nekoliko dana je gradonačelnik Beograda Dragana Đilasa izjavio da je Grad spreman da preuzme Luku, po ceni po kojoj je Beko kupio to preduzeće, odnosno za 40 miliona evra.

Luka Beograd je saopštila da su za 93 odsto akcija tog preduzeća plaćena 54 miliona evra, a prodajna cena bi bila 74 miliona evra, kada se doda kamata po kojoj se država zadužuje na finansijskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: