Libija ne priznaje odluku MKS

Libijske vlasti odbacile odluku Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Muamera el Gadafija i saopštile da MKS za to nije nadležan.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.06.2011.

08:00

Default images

"Libija ne prihvata odluku MKS, koji je sredstvo zapadnog sveta za procesuiranje lidera iz Trećeg sveta", izjavio je ministar pravde Muhamed el-Kamudi na konferenciji za novinare u Tripoliju, a preneo je Rojters.

"Lider revolucije i njegov sin nemaju nikakvu zvaničnu funkciju u libijskoj vladi i stoga oni nemaju veze sa optužbama MKS protiv njih", rekao je on.

Kamudi je rekao i da je odluka MKS "izgovor za NATO koji još pokušava da ubije Gadafija", preneo je Frans pres.

Podsetimo, Haški sud izdao je nalog za hapšenje Gadafija, njegovog sina Saifa al-Islama i šefa libijske obaveštajne službe Abdulaha al-Senusija, po optužbama za zločine protiv čovečnosti.

Odluka je doneta nakon 100-tog dana vazdušnih operacija NATO u Libiji, koje su, kako ocenjuje francuska agencija, uticale na slabljenje pritiska Gadafijevih snaga na gradove pod kontrolom pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: