"Paravinji da se sudi u Hrvatskoj"

Hrvatski MUP potvrdio da je Dragan Paravinja priznao ubistvo 17-godišnje Antonije Bilić. Premijerka Jadranka Kosor: Preduzeti sve da se on izruči Hrvatskoj.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 27.06.2011.

07:50

Default images

Kosorova je rekla da je razgovarala s ministrom pravde o tome da se preduzme sve kako bi kamiondžija za kojim se tragalo danima odgovarao pred hrvatskim pravosuđem.

Dragan Paravinja, koji je uhapšen u nedelju na području RS, za vreme ispitivanja u policiji u Banjaluci priznao je kako je 17-godišnju Antoniju Bilić iz okoline Drniša zadavio i bacio.

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je da se "najverovatnije radi o krivičnom delu ubistva", i izneo da policija treba danas da rasvetli detalje da bi se tačno utvrdilo da li je Paravinjino priznanje iskreno ili lažno.

Zamenik direktora hrvatske policije Milijan Brkić rekao je da je Paravinja priznao da je telo devojke bacio na mestu o kojem ne može da iznese detalje. Prema njegovim rečima, hrvatska policija će danas tragati za telom.

On nije mogao da odgovori na pitanje da li je devojka udavljena i bačena u reku Krku, kako su prethodno javili banjalučki mediji.

Za Paravinjom je ranije raspisana poternica u BiH zbog silovanja, ali i u Srbiji, takođe zbog silovanja. On ima državljanstvo Hrvatske i Srbije, ali ne i BiH.

Antonija je nastala 7. juna i svih ovih dana tražile su je stotine policajaca, vatrogasaca i pripadnika gorske službe spasavanja.

Još jedna devojka prijavila pokušaj silovanja

U međuvremenu, županijsko tužilaštvo u Splitu zatražilo je posebnu istragu nad Draganom Paravinjom zbog sumnje da je prošle godine pokušao da siluje 25-godišnju auto-stoperku kod Omiša, mesta blizu Splita.

Kako se navodi na Internet stranici tužilaštva, slučaj se dogodio prošlog leta, a oštećena devojka tek je naknadno prepoznala Paravinju po fotografijama koje su zadnjih dana preplavile sve medije. Ona je, kako tvrdi tužilaštvo, odmah sve prijavila policiji.

Tužilaštvo je istragu zatražilo u petak, nakon što im je splitska policija podnela krivičnu prijavu. Istražni sudija već je obavio posao i doneo rešenje o sprovođenju istrage i određivanju pritvora, stoji na sajtu tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: