"Ne zna se kada će Srbija ući u EU"

"S obzirom na okolnosti u međunarodnim odnosima, niko stoprocentno ne može da odgovori da li će i kad Srbija ući u EU", rekao je ministar Vuk Jeremić.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.06.2011.

21:09

Default images

On je nakon sastanka sa kiparskim šefom diplomatije Markosom Kiprijanom istakao da Srbija nikada neće priznati Kosovo kako bi postala članica EU.

Jeremić je dodao da veruje da će to biti stav svake vlade koja bude izabrana demokratskim putem.

Njegov kiparski kolega, Kiprijanu, izrazio uverenje da će Srbija dobiti status kandidata do kraja godine, kao i da će što pre početi pristupne pregovore.

On je istakao da u međuvremenu očekuje da Srbija nastavi sprovođenje reformi u čemu će imati punu podršku Kipra, posebno za vreme njegovog predsedavanja EU u drugoj polovini sledeće godine.

Srbija i Kipar imaju punu uzajamnu podršku kada je u pitanju zaštita njihovog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, zaključili su Jeremić i Kiprijanu.

Kiparski ministar je rekao da Kipar ima principijalan stav poštovanja međunarodnog prava i principa suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Ministar Jeremić je kazao da podrška Srbije Kipru "nije uzvraćanje usluge" već proizilazi iz posvećenosti Srbije međunarodnom pravu, koje je u slučaju Kipra više nego jasno na strani te zemlje.

"To je principijelna pozicija Srbija koju mislim da bi trebalo da imaju sve zemlje, a to je poštovanje rezolucija Saveta bezbednosti UN i zaštita međunarodnog prava", rekao je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: