Ako napusti kuću kazna se pooštrava

U vili u ulici Ljutice Bogdana Svetlana Ražnatović i njena sestra, Lidija Ocokjoljić započele su izdržavanje kazne kućnog zatvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2011.

15:57

Default images

S obzirom na to da je Arkanova udovica Svetlana Ražnatović u pritvoru, još 2003, provela četiri meseca, ostatak kazne od osam meseci provešće u porodičnoj vili donetoj 5. juna ove godine.

Tokom služenja kazne Svetlana Ražnatović ima neograničenu slobodu primanja kućnih poseta i obavljanja telefonskih razgovora.

Ukoliko Ražnatovićeva napusti kuću bez dozvole, ili na bilo koji drugi način prekrši zakon tokom služenja kazne zatvora, kazna joj može biti pooštrena.

Po isteku dve trećine kažne, u oktobru ove godine, Svetlana Ražnatović ima pravo da od sudije traži reviziju tretmana, odnosno ublažavanje kazne.

Ukoliko vaspitači koji budu pratili njeno ponašanje tokom izdržavanja kazne ustanove da je kazna kućnog zatovra pozitivno uticala na ličnost poznate pevačice, zakon im omogućuje da joj kaznu ublaže.

Ražnatović i njena sestra su osuđene zbog toga što su od prodaje 10 fudbalera FK Obilić nezakonito prisvojile oko pet miliona evra. Umesto celog iznosa, državi će, prema izrečenoj sudskoj presudi, morati da vrate oko 1,5 milion evra. Kao garanciju za to, pod hipoteku je stavljena vila od 1500m2 u ulici Ljutice Bogdana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: